SUOMIARVAT – RAAPUTUSARVAT NETISSÄ

Mitä suomiarvoilla oikeastaan tarkoitetaan? Käsitteeseen voimme tietysti sisällyttää kaikki suomalaisille myytävissä olevat raaputusarvat, sekä ne Veikkauksen ”aidot” arvat että nykyään netistä löytyvät lukuisat virtuaaliversiot. Keskitymme nyt kuitenkin jälkimmäisiin, sillä niihin sisältyy paljon enemmän etuja kuin perinteisiin arpoihin, muun muassa parempi palautusprosentti, bonusten mahdollisuus sekä tietysti suuremmat voitot. Netissä nimittäin noin joka kolmas arpa voittaa, kun taas perinteisillä raaputusarvoilla voitto osuu kohdalle vain joka kymmenennellä arvalla. Ero on siis huomattava! Tämä johtuu siitä, että Suomessa Veikkaus on ainoa arpojen tarjoaja, kun taas netissä on sen verran pelisivustoja samoilla markkinoilla, että he joutuvat todellakin kilpailemaan asiakkaista.

Jos siis olet koukussa arpojen raaputteluun, etkä ole ennen kokeillut niiden pelaamista netin kautta, suosittelemme ehdottomasti testaamaan niitä. Pelielämys ei nimittäin rajoitu pelkästään raaputteluun, vaan lisäksi pääset käsiksi online-pelaamisen lukuisiin muihin etuihin.

Netistä löytyy muutamia raaputusarpasivustoja, jotka on luotu nimenomaan suomalaisille arpojen ystäville. Näissä pelisivustoissa on pelattavana jopa useita kymmeniä erilaisia arpoja moneen eri makuun, sekä lisäksi ne saattavat tarjota kattavan valikoiman suosittuja ja tuottoisia kolikkopelejä – kaikki samalla sivulla. Pääset siis lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit kerralla jahdata sekä miljoonan euron voittoa raaputusarvalla että jättipottia jostakin suositusta progressiivisesta jackpot-pelistä, kuten vaikkapa Mega Fortune.

Nettiarpasivustoihin rekisteröityminen todellakin kannattaa, sillä uusille pelaajille on lähes aina tarjolla ilmaista pelirahaa (esimerkiksi 5 euroa), joka on tarkoitettu pelattavaksi sivuston raaputusarpapeleissä. Tämä edellyttää pelaajalta vain rekisteröitymistä oikean rahan pelaajaksi. Saat siis heti alkuun mahdollisuuden rikastua kertaheitolla ja täysin ilmaiseksi!

Tämän lisäksi nettiarpasivustot tarjoavat pelaajille erilaisia talletusbonuksia. Tyypillisin niistä on ensitalletusbonus, joka yleensä vastaa 100 % pelaajan tallettamasta summasta, aina tiettyyn maksimisummaan asti (esimerkiksi 100 euroa). Eli jos tekisit 20 euron talletuksen, nettiarpayritys lisäisi pelitilillesi 20 euroa bonusrahaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että yleensä bonuskampanja edellyttää määrättyä minimitalletusta (esimerkiksi 10 euroa), ja että kaikkiin ilmaisen pelirahan ja bonusten kampanjoihin sisältyy lähes väistämättä jonkinlaisia kierrätysvaatimuksia. Sen vuoksi onkin tärkeää lukea aina huolellisesti bonuksen käyttöehdot ennen tilin avaamista ja bonukseen osallistumista. Kierrätysvaatimuksilla tarkoitetaan sitä, että pelaajan täytyy kierrättää bonusrahansa pelisivuston peleissä niin monta kertaan kuin ehdoissa on mainittu (esimerkiksi x30), ja vasta sen jälkeen kun kierrätysvaatimukset ovat täyttyneet, pelaaja pääsee kotiuttamaan mahdolliset voittonsa. Talletusbonuksia ja muita kampanjoita on usein tarjolla myös kokeneemmille pelaajille, ja niistä saa kätevästi tietoa sähköpostin välityksellä.

Ehkä raharikkain suomiarpa on ”3 WOW” -raaputusarpa, jonka päävoitto on huikeat miljoona euroa. Sitä voidaan pelata 2 euron minimipanoksella, ja jos onni todellakin lykkäisi, edessä häämöttää monta vuotta makeaa kissan elämää! Onnekas pelaaja saa vaihtoehdoiksi nostaa miljoona euroansa joko muutamana isompana könttäsummana tai vaihtoehtoisesti pienempinä kuukausittaisina maksuina seuraavan 15 vuoden ajan.

Mikäli netissä pelaaminen on sinulle täysin uutta, mietit todennäköisesti näiden raaputusarpojen turvallisuutta. Voimme kuitenkin kertoa, että internetin suomiarvat ovat aivan yhtä turvallisia kuin R-kioskilta ostetut perinteiset arvat. Näillä ulkomaille rekisteröidyillä peliyrityksillä on arvostetut toimilupalisenssit, ja niiden toiminta on yleensäkin erittäin tarkkaan valvottua. Esimerkkinä Maltan Lottery & Gaming Authorities, joka on yksi online-pelisektorin arvostetuimmista peliviranomaisista. Kolmansien osapuolten satunnaislukujärjestelmän ansiosta pelien manipuloiminen on myös mahdotonta. Lisäksi kaikki suomiarpoja tarjoavat peliyritykset käyttävät vain turvallisimpia peliohjelmistoja sekä korkeinta mahdollista tietoturvallisuustekniikkaa.

Ja tietysti näillä peliyhtiöillä on täysin suomenkieliset sivustot, jolloin arpojen raaputtaminen ei voi topata ainakaan kieliongelmaan. Yleensä heiltä saa myös laadukasta suomenkielistä asiakaspalvelua, mikäli jokin ongelma sattuisi tulemaan eteen. Lisäksi rahansiirto tapahtuu kätevästi esimerkiksi oman verkkopankkisi kautta, mikä tekee tallettamisesta ja nostosta helppoa ja turvallista. Ja tarjolla on tietysti myös liuta muita netin turvallisimpia maksutapoja.

Ja mikä parasta, pelatessasi arpasivustolla, joka on rekisteröity johonkin ETA-maista, kaikki voitot ovat suomalaisille täysin verottomia. Ei siis väliä millaisen superpotin onnistuisit räjäyttämään, perinteisten arpojen tapaan näihinkään voittoihin Suomen verottaja ei pääse käsiksi.

Usko tai älä, netin suomiarvoilla voi myös tehdä hyvää! Joissakin nettiarpasivustoissa pelaaja nimittäin saa mahdollisuuden lahjoittaa osan voitoistaan hyväntekeväisyyteen sekä lisäksi itse päättää, mille hyväntekeväisyysorganisaatioille hän haluaa rahansa lahjoittaa.

Nykyään olemme tottuneet tekemään älypuhelimillamme lähes kaiken, eivätkä suomiarvat ole tässäkään poikkeus. Ne nimittäin toimivat useimmissa sivustoissa mobiilin kautta, ja älypuhelimesi tai tablettisi välityksellä pääset pelaamaan niitä missä vain ja milloin vain. Tämän helpommaksi ei enää raaputusarpojen pelaaminen voisi mennä!